Voor wie?

Uiteraard hebben mensen die ‘gewoon’ behoefte hebben aan ontspanning, even niets, baat bij een Holistische massage. Daar is niets mis mee, maar vaak wordt een Holistische massage ingezet bij chronische klachten (longen, nek, maag, bekken, schouders, hoofdpijn, stress), rouwverwerking, herstel van ziekte, na een operatie of een burnout. Of een burnout voorkomen.

Een cliënt is niet passief tijdens een massage, maar actief met het ervaren van zijn lijf en leden, en staat meer open voor wat zich aandient/afspeelt in zijn lichaam en geest dan e.e.a. willen wegstoppen.

 

Wat kunt u verwachten?

Vooraf aan een massage hebben we een intakegesprek om wensen en verwachtingen uit te wisselen en eventuele contra-indicaties vast te stellen.

Tijdens de massage is het meestal stil maar stem ik af hoe het met u is.

Een massage duurt in totaal 60 minuten (inclusief intake en nagesprek) waarbij meestal één of twee delen van het lichaam worden gemasseerd. In overleg kan de massage verlengd worden tot maximaal 90 minuten.

Gedurende een langer behandelingstraject kan het dat de cliënt wordt aangezet om zijn leven een andere richting te geven, anders om te gaan met zijn/haar gewoontes, overtuigingen, ‘gebruik’ lichaam en geest.