heelMij

Van chemicus naar holistisch masseur

Ik ben Ronald Smeink. Sinds mijn middelbare school heb ik mijn nieuwsgierigheid naar het leven kunnen bevredigen in het vakgebied “chemie”. Mijn β-kant (analytische, rationele kant), is sterk ontwikkeld en daar heb ik dan ook in mijn carrière veel profijt van gehad… 

Net vóór Corona ben ik gestart met een intensieve cursus “Holistisch Masseren” Deze manier van masseren is gericht op het terugbrengen van de balans tussen lichaam en geest middels massage en therapeutische aanraking. Via aanraking kan de cliënt de ‘taal van het lichaam’ weer leren verstaan en zijn eigen welzijn bevorderen…

Toen ik echter op mijn 42e met mijn echtscheiding werd geconfronteerd kwam ik er achter dat ik vastliep in het begrijpen van de emotionele kant van deze echtscheiding.

In de jaren erna stortte ik mij volledig op mijn werk, was alleen maar met cijfers bezig, zat volledig in mijn hoofd, en wist niet wat ik voelde als ik aan mijn kinderen of werk dacht. Ik liep een tweede keer vast. Kon niet slapen, had nekpijn en veel last van stress. Ik kon een burnout voorkomen met een 6-daagse retreat waarbij lichaamswerk, massage, meditatie, dans- en muziek mij weer in contact bracht met mijn lichaam en gevoel. Ik kon weer huilen en voelde wat mij goed deed, waarvoor ik hier ben!

Contact met mijn gehele lichaam, met mijn emoties (ik kon weer huilen!), met mijn kinderen, met de aarde, met mensen!  

Sindsdien heeft mijn leven een andere wending genomen. Ik ben veel meer naar mijn lichaam gaan luisteren en er mee gaan doen, zonder mijn hoofd te ontkennen. Ik ben naar de Middelandse zee gefietst, heb een B&B van hout gebouwd en ben in 2020 een opleiding gestart ‘Holistisch masseren’. Allemaal activiteiten waar ik uit mijn hoofd kan gaan, mijzelf beter leer kennen en een betere balans kan maken met mijn lijf én geest.

Aanraken doet een mens goed, en nu de maatschappij weer open gaat geef ik graag door wat ikzelf heb ervaren; aandacht voor wat er is!

Ik hoop u spoedig te kunnen ontmoeten…

Retreat Portugal - 2016
Col du Pas de Lauzun - 2017
Mancave Lent - 2018